El lector escriu

Mesa de diàleg i llengua catalana

El dimecres 26 de febrer es va constituir la tan esperada mesa de diàleg entre el govern espanyol i el govern català. Segons ens informen els mitjans, la trobada va tenir un caire positiu, tot i que el contingut dels temes que es tractaran a les posteriors trobades mensuals, sembla que encara es desconeixen malgrat que el president Pedro Sánchez, en l’anterior entrevista amb el president Torra, havia aportar una llista de 44 qüestions a tractar.

En el desenvolupament d’aquestes sessions de diàleg temem molt que no hi sigui present una qüestió tan cabdal com és la recuperació de l’estatus de la llengua catalana, com a mínim, a la situació que tenia abans que el govern del PP, durant el seu mandat i de forma extrema durant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, dictés més de 60 disposicions que l’ataquen i la marginen en l’àmbit administratiu i social. Informació que coneixem per la difusió feta per la Plataforma per la Llengua, entre d’altres.

Aquesta és una qüestió gens difícil de resoldre, si uns i altres volen conduir amb bon peu el diàleg. I serà un bon símptoma, que aquest tema tan transcendental per al futur de Catalunya hi sigui present i es resolgui positivament per a la llengua vexada.

Alguns catalans obliden massa sovint que “la llengua és la nació”. Sempre ho ha estat i també ho hem de considerar en els nostres dies.

Premià de Mar (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia