El lector escriu

La Mosca i el Girona FC

El 4 d’abril vaig publicar a El Punt Avui un escrit en què exposava una sèrie de característiques del concurs/consulta que el Girona FC havia engegat entre els seus socis per triar la nova mascota del club. Bé, felicito el club i els seus socis per haver escollit la Mosca com a mascota, tot constatant que les tres llegendes –Mosca, Lleona i Cocollona– servien per a l’objectiu que es buscava. Tots sabem que les llegendes no són història però sí que al llarg dels segles han caminat al costat de la història. Alguns lectors em varen demanar quina creia que era la millor mascota per al club. Vaig respondre que no era correcte opinar públicament sobre cap mascota concreta, quan hi havia una consulta que després han votat més de 2.000 socis del club. Ara ja en puc parlar amb més llibertat, perquè ja ha estat escollida per un 55% dels votants i crec que amb gran encert. La Mosca de Girona és incopiable, cap equip del territori l’escollirà mai perquè no està vinculada a res. L’opció de la Lleona o Lleons la trobem a molts equips i marques comercials, i la Cocollona és relativament nova, però crec que no enganxa. Fins i tot el mestre Salvador Dalí va escriure el llibret anomenat Dalí, Sant Narcís i les mosques.

Les mosques tenen una gran vinculació amb la ciutat; segons la tradició, l’any 1285 varen ajudar a vèncer les tropes franceses de Felip l’Ardit tot sortint del sepulcre del patró de la ciutat, sant Narcís, i ara en el futur ajudaran el club de futbol de la nostra estimada ciutat a pujar a primera divisió i conquerir títols. Estimem Girona, passió per Girona.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia