El lector escriu

Biblioteques

Les biblioteques, que haurien hagut de ser considerades serveis essencials com altres –llibreries, museus, petit comerç– i no haver tancat en cap moment, han anat obrint amb molt retard, la majoria amb cita prèvia. Són com llocs foscos i ombrívols en lloc de llocs plens de vida i de moviment. Necessites un llibre, veus que el tenen en una biblioteca que és a la població veïna, has de demanar cita prèvia, presentar-t’hi, esperar-te a fora, i et donen el llibre com si fos un objecte perillós.

No s’hi pot entrar, no es pot consultar res, no es pot fullejar res, no es pot tocar res, no es pot seure en una taula o connectar-se... No té cap ni peus, com tantes altres coses. Com la falta de premsa als bars i restaurants. Fora de l’estat d’alarma anem així? Quin futur ens espera? Es pot anar en transport públic, estar al taulell d’un bar, en un supermercat ple a vessar, en una taula, i no es pot seure en una biblioteca?

Fa falta molt de sentit comú; el camp de la cultura no sembla importar, bibliotecaris inclosos.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia