El lector escriu

Toros i sanitaris

El 12 de juny passat, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en un solemne acte celebrat a la Real Casa de Correos i envoltada de diverses personalitats del món del toreig, va proposar celebrar, durant la festivitat del 12 d’octubre, una corrida benèfica en què es matarien sis toros com a homenatge als sanitaris per la seva heroica lluita contra el coronavirus. Increïble, però vergonyosament cert!

Jo em pregunto si és que a aquesta senyora no se li ha passat pel cap que la millor manera de retre un homenatge al personal sanitari no és, precisament, matant –maltractant i torturant, millor dit!– altres éssers vius. O bé que entre aquests sanitaris n’hi haurà força o molts a qui no els agradaran els toros o, fins i tot, que els avorreixen del tot. Una circumstància aquesta que invita a pensar que, amb l’excusa dels sanitaris, el que realment persegueix la senyora Ayuso és fer un homenatge als toros i, de passada, és clar, a si mateixa.

Per això, l’esmentat acte va ser un autèntic míting en favor de les corrides de toros, una activitat molt castigada pel coronavirus, en què la presidenta madrilenya va demanar al govern espanyol la reducció de l’IVA del toro de lídia del 21 al 4% per pal·liar les grans pèrdues econòmiques sofertes per l’absència d’espectacles durant la pandèmia i va proposar, a més, a l’Ajuntament madrileny la reobertura de l’Escola de Tauromàquia, tancada per l’anterior govern municipal de Manuela Carmena, el proper mes de setembre.

I aquí, com es pot comprovar, el que menys importava era l’homenatge als sanitaris, una burda coartada, en definitiva, per blanquejar un espectacle cruel i sanguinari, del tot anacrònic en ple segle XXI i en una societat civilitzada.

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia