El lector escriu

Parc Natural del Montgrí

Benvolguts: Això del Parc Natural del Montgrí ja fot fàstic. Els que hem estat tota la vida al territori, l’hem respectat i cuidat sense l’ajut inestimable de la Generalitat. Per desgràcia, com qualsevol tribu d’indis americans, hem estat descoberts pels colonitzadors de la plaça de Sant Jaume. Què faríem sense ells? Sí, això era un paradís fa quaranta anys. Les perdius i els conills abundaven a la muntanya. Ara, amb tantes ensulfatades als pins, no hi queda vida. Ens heu emplenat la muntanya de filferros, tancats per a cabretes, tancats per a vaques de pastura... Heu fet moltes cosetes boniques, abandonades i inútils perquè us penseu que dissenyar el territori és feina que es pot fer des d’un despatx amb un retolador i una tablet.

Com que no n’hi ha prou, ara tornen a marejar el personal: algun savi s’ha assabentat que hi ha posidònia al mar, concretament a les cales de Montgó, Pedrosa i Ferriola.

Oooh! També han descobert que les àncores de les barques la destrossen. I per fer tals descobriments, han omplert les barques de la Generalitat amb tots els ganduls i aturats de la zona amb el tampó del Parc Natural per vigilar aquests malfactors.

Aquesta colla d’inútils que omplen els despatxos i les barques de control, s’haurien de dedicar a preparar boies respectuoses amb l’entorn marí. I si ni d’això són capaços, que ens tornin el Parc Natural del Montgrí i que fotin el camp. Barcelona els espera amb els braços oberts.

Torroella de Montgrí i l’Estartit

(Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia