El lector escriu

La plaça Verdaguer de Tarragona

Plaça cèntrica, molt bonica. Dedicada a mossèn Cinto, gran escriptor català. Contents d’habitar-hi. Però s’ha de millorar. Hi ha un monument dedicat a la inspiració de Verdaguer. Els nens l’escalen, s’aferren a la musa. Fa anys, la van fer caure. A vegades veiem familiars dels nens que no diuen res quan malmeten espais. I millor no dir res. Potser et cau algun insult.

Les rajoles de la plaça: trencades, brutes. D’un color negrós, greixós; brutícia d’anys. Dels bars que hi ha, crec que només n’hi ha un que faci una mica de neteja diària.

En la brutícia també hi té a veure alguna festa puntual, com la Tecla Tapa: cerveses per terra, plàstics, llaunes. No critico les festes!, sinó algunes actituds incíviques. Segons a quines hores del dia, has d’anar amb compte que alguna bici o patinet no et faci caure.

Un dia, i a la una de la matinada!, un partit de futbol, cridant (“vociferando”), ocupant bona part de la plaça. Es repeteix altres dies? A la nit hi ha d’haver respecte.

Els parterres que hi ha, alguna vegada amb cagarades, moltes pixarades. Sembla que s’hi acumula aigua de pluja, potser no drenen bé.

Els bars, per la Covid-19, han augmentat el seu espai. La plaça s’ha convertit en algunes hores en una zona descontrolada, potser incontrolable. Entre unes coses i altres, a vegades, no pots ni passar.

Jo sé que hi ha hagut veïns que han trucat a la guàrdia urbana per inseguretat, brutícia, sorolls a la nit… N’han fet cas? L’Ajuntament ha dit en alguna ocasió que vol tenir Tarragona neta. Ho volen fer? La policia local ha de vetllar també pel respecte i la seguretat. Ho fan sempre?

Tarragona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia