El lector escriu

Twitter, un camp de batalla en línia

Les xarxes socials són la nova manera de relacionar-se en la nostra societat globalitzada. Les nostres relacions interpersonals han canviat i, si ens endinsem en aquest pla, podem parlar de la xarxa social per excel·lència a l’hora de generar controvèrsia i discussió. L’ocell blau és una gran font d’informació instantània i de creació de contingut, però funciona també com a punching ball: sigui quin sigui el tema, la provocació, la sàtira i la crítica són el pilar fonamental per a tots els usuaris habituals d’aquesta gran plataforma.

És fàcil endinsar-te en les xarxes i donar la teva opinió més crítica amagat darrere d’una pantalla, on et pots sentir refugiat i sense por de parlar de qualsevol tema sense exposar la teva imatge o reputació, amagat rere un pseudònim i una foto impersonal de perfil. Aquesta eina ens ha convertit a tots en experts en tots els assumptes del moment, crítics culinaris, redactors i opositors polítics. Dins d’aquest món tecnològic podem trobar partidaris i detractors de les nostres participacions. Els partidaris ens creen una necessitat d’estar sempre connectats i ens donen una falsa sensació d’acompanyament i d’inclusió en grups socials de la nostra mateixa ideologia. En canvi, els detractors ens condicionen, ens causen una infravaloració personal que ens pot produir problemes d’autoestima i tristesa.

Potser és el moment de frenar i tenir més consciència tecnològica i deixar d’amagar-nos darrere d’un teclat i promoure les relacions interpersonals més reals.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia