El lector escriu

Ara és l’hora de les deixalles

L’Ajuntament de Banyoles ha pres la decisió de “recuperar” la gestió del servei de recollida de deixalles que tenia, en part, delegada al CCPE. Una decisió presa sense consens i sense informar-ne la població. Què ha motivat aquest canvi? Ara és el millor moment de recuperar el servei de recollida de les deixalles? O què ha precipitat aquesta decisió? Són preguntes sense resposta.

Ara bé, els fets són els fets, i recuperar la gestió del servei de recollida de les deixalles pot ser una oportunitat per municipalitzar-lo, per posar-lo al servei de les persones i no als dictats dels beneficis d’una empresa. Confiem poc, però, en la voluntat de municipalització, per part de l’equip de govern actual. Si externalitzem aquest servei, de nou, el futur contracte ha de millorar l’actual, contrastadament insatisfactori i que genera pudors, brutícia, i queixes constants.

Actualment les banyolines separem un 39% de les nostres deixalles; la UE exigeix, abans d’acabar el 2020, un 50% de recollida selectiva. Cal un canvi urgent, perquè no complir aquests objectius suposarà sancions econòmiques, a banda que s’encarirà cada vegada més el cost d’entrar deixalles a l’abocador municipal.

La solució depèn d’un augment de separació de deixalles, que només s’aconseguirà amb un canvi de model.

Banyoles (Pla de l’Estany)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia