El lector escriu

De porters i porteries

L’ofici de porter o portera d’edificis és un de tants que valdria la pena recuperar, deixant de banda les connotacions negatives referents al gènere femení. Tindria molts avantatges i seria una solució per als mateixos veïns que es troben sense feina, ja que podrien compartir-la en règim de torns.

Representaria per a molts tenir un habitatge digne, havent-n’hi tants de buits. I una feina que permet tenir moltes hores lliures.

Pot supervisar la neteja i el manteniment de la comunitat.

Coneix tots els veïns i sap per indicació d’aquests qui té o no dret a entrar.

Elimina l’absurditat d’un control de l’habitatge fet per una empresa de “seguretat” que es troba a 600 km i que, en cas d’alarma, simplement avisa la policia local.

Pot recollir paquets, premsa...

Rep i acompanya els operaris de manteniment i reparació.

Ajuda a pal·liar la problemàtica de la gent que viu sola.

Podria controlar el pàrquing per mitjà d’un monitor.

Recuperar les porteries seria a la llarga més econòmic que pagar gestors, empreses de seguretat i de manteniment, evitaria robatoris i potser algun delicte pitjor.

Semblantment es podria dir de la feina de sereno. Uns quants vigilants nocturns coneixedors del barri, i amb capacitat legal dissuasiva i contundent, evitarien molts actes incívics.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia