El lector escriu

Sant Feliu de Guíxols, Capital de la Sardana

El Primer de Maig d’enguany vaig assistir complaguda a la proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2021, presentat amb soltesa i pinzellades reivindicatives per Joan Teixidor.

L’audiovisual que encapçalava l’espectacle cultural deixava palès, per la seva història, que la vila ganxona mereix rotundament l’abans citada distinció, ja que mestres vinculats a la sardana, com ara Juli Garreta i Rafael Patxot, foren fills arrelats del municipi costaner.

Dos grans mestres més, Josep Bastons i Antoni Mas, ens varen acompanyar també en aquest dia assenyalat, el darrer dirigint Guíxols, capital de la sardana, composta per ell mateix.

El meu agraïment a Dolors Puig, per una coordinació tan exquisida de tot l’acte; a la cobla La Principal de la Bisbal, per haver-nos commogut amb el gran talent dels seus virtuosos músics, tot despertant emocions a flor de pell; i un sentit agraïment al grup Port Bo, perquè va captivar-nos amb les seves notes afinades, tant a cappella com amb la guitarra acompanyades. Però, sobretot, els nois de Calella tenen tota la meva admiració perquè aporten allà a on van la cançó de taverna, que, deixeu-m’ho dir, també hauria de ser proclamada bé cultural, i no s’hauria de deixar perdre, amb el temps, aquesta essència tan nostra.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia