El lector escriu

Dia mundial de les abelles

“Si l’abella desaparegués de la superfície del planeta, a l’home li quedarien quatre anys de vida, sense abelles no hi ha pol·linització...” Albert Einstein.

Visc al camp en una finca ecològica, la qual cosa significa que és respectuosa amb el medi ambient. Tot sovint ens trobem amb eixams d’abelles que busquen refugi en una atmosfera neta. Ben aviat les fiquem a dins d’un rusc per després recollir-ne la mel.

Un apicultor desenganyat em comentava que tenia més d’un centenar de ruscos escampats pels boscos del Gironès, però com que la vespa asiàtica els hi matava, va decidir traslladar-los a l’Empordà. Mala sort! Els productes químics utilitzats per ruixar els sembrats de colza, els han mort totes. El centenar de ruscos estan buits.

A part d’aquells que els utilitzen, qui són els responsables que es produeixin sistemàticament aquestes catàstrofes ecològiques?

Peratallada (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia