El lector escriu

Lilit

Segons la Bíblia hebrea, Lilit fou la primera esposa d’Adam. Déu va crear Lilit i Adam de manera igual. A l’Edèn, a l’hora de mantenir relacions, Lilit va oposar-se a estar sota d’Adam, ja que trobava que aquesta postura representava estar-li sotmesa.

Així, doncs, Lilit s’hi va rebel·lar, va abandonar Adam i se’n va anar del Paradís per no veure’s sotmesa als desitjos de ningú. Va ser aleshores que Déu creà Eva, perquè ocupés el lloc de Lilit. I la creà a partir d’una costella d’Adam.

Al Gènesi 1:27. “Déu va crear l’home a imatge seva, el va crear a imatge de Déu, creà l’home i la dona.”

Al Gènesi 2:22:23. “De la costella que havia pres a l’home, el Senyor-Déu va fer-ne la dona, i la presentà a l’home. L’home exclamà: «Aquesta» sí que és os dels meus ossos i carn de la meva carn! El seu nom serà «dona», perquè ha estat presa de l’home.”

Lilit apareix en Isaïes 34:14. “Els gats mesquers s’hi reuniran amb les hienes, i els sàtirs es cridaran l’un a l’altre. Allà reposarà la fantasma Lilit, allà hi trobarà recer.” I al poema sumeri de Guilgameix, Lilit apareix mencionada dues vegades.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia