El lector escriu

El català ens fa forts

Amb la divergència estratègica dels dos grans partits catalans sembla que estarem dos anys amb el procés independentista en compàs d’espera. Però la gent que vol continuar fent camí cap a la llibertat no ens podem aturar si volem fer créixer el 52% actual.

Com podem créixer? El català, l’ànima que ens fa forts, ara en davallada en l’ús social, necessita el nostre esforç personal per capgirar la tan freqüent renúncia que fem de la nostra llengua quan algú se’ns adreça en castellà. Això perjudica la normalització del seu ús quan el bandegem ja d’entrada. En aquest cas, fem dues coses malament: primer, la renúncia del català i, segon, impedim que l’altre el senti o el parli.

Una altra situació és quan ens adrecem a persones d’aspecte estranger i d’entrada els parlem en castellà sense saber si l’entenen. De la nostra experiència personal fent conversa en català amb marroquines, puc dir que el problema que tenien per practicar-lo era que, d’entrada, tothom els parlava en castellà.

Aquesta estratègia que cadascun de nosaltres podríem començar a posar en pràctica avui mateix, ens farà més forts i sense cap risc de ser represaliats per cap fiscal, jutge, tribunal constitucional ni cap govern que pretengui perseguir-la.

Vilassar de Dalt (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.