El lector escriu

La incompetència de les institucions

Fa la sensació que la burocràcia no pot acabar de superar certs entrebancs.

El govern de Madrid no para de fer passos endavant i endarrere respecte a la llei d’habitatge; mentrestant, a Salt i Girona no parem de veure com es fan desnonaments de famílies amb gent gran, menors d’edat, etc.

La qüestió és prou greu quan ens posem a pensar quins habitatges estan buits i per què. En un context de postpandèmia, a Girona hi ha un gran nombre d’habitatges buits a mans de grans tenidors. Empreses com la Sareb, nascudes del rescat públic, aprofiten l’endarreriment de les lleis d’habitatge per engrandir el seu negoci.

En certes ocasions s’ha demanat ajuda a l’Ajuntament de Girona, per tal que interpel·li aquestes empreses respecte al gran nombre de desnonaments que hi ha. L’Ajuntament de Girona disposa d’un fons per tal de comprar o llogar habitatges destinat a persones amb vulnerabilitat. Ara bé, batallar amb les institucions és una odissea que només emprenen les persones i els projectes que estan prou desesperats. Paraules buides, canvis a última hora, endarreriment de reunions, etc. La falta de voluntat política se suma al gran poder que tenen la Sareb i altres entitats bancàries.

Salt (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.