El lector escriu

El ministre Garzón i el consum de carn

Trobo molt bé el polèmic vídeo #MenosCarneMásVida del ministre de Consum, Alberto Garzón, en què, basant-se en informes d’organismes internacionals com ara l’OMS, critica l’excessiu consum de carn i advoca, per tant, per un consum més racional i moderat per part dels ciutadans amb la finalitat de millorar tant la salut –menys malalties cardiovasculars– com el medi ambient i l’estat del planeta –descens dels gasos d’efecte hivernacle produïts per la ramaderia.

D’altra banda, Garzón fa una clara aposta en favor de l’agricultura extensiva, molt més respectuosa amb el medi ambient i els mateixos animals davant de les macrogranges, símbol per excel·lència de l’agricultura intensiva, principal responsable dels efectes nocius provocats per l’activitat ramadera.

Que el ministre Garzón aporti la terrible i preocupant dada que cada any se sacrifiquen a Espanya uns 70 milions d’animals per tal que puguem menjar carn ja és quelcom que de per si hauria de ser motiu de profunda reflexió i invitar-nos a canviar i millorar la nostra dieta, excessivament basada en el consum de la carn. I no només per millorar, per tant, la nostra salut, sinó també per intentar sacrificar com menys animals millor, i aquells a qui calgui fer-ho, que sigui sempre respectant escrupolosament el màxim possible les condicions de benestar animal.

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia