El lector escriu

Caques de gos, la solució alemanya

Hi penso molts dies quan surto al carrer i, com altres ciutadans, començo a fer una gimcana per no trepitjar tota varietat de textures escatològiques.

Heidelberg, finals dels noranta, després d’una jornada sobre finançament local, un autocar d’alcaldes catalans passeja amb l’alcalde de la universitària ciutat del land de Baden-Württemberg.

Preguntem com és que no es veuen gossos pel carrer, ni les seves conseqüències? L’alcalde respon que els alemanys s’estimen molt els animals i, per tenir-los tancats als pisos, han optat per no tenir-ne. Vam quedar parats uns segons..., fins que la intèrpret va afegir: “Ah, també diu l’alcalde que, fa uns anys, el govern federal –no el del land, ni el municipal– va posar un impost per la tinença de gossos.”

Aquest “tribut federal” equivalia a 80.000 pessetes anuals, de curs legal aleshores. Vam entendre per què els carrers estaven nets. Vostès també, oi?

Vallirana (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia