El lector escriu

Ens cal ja la nova llei de mecenatge

La Coordinadora Catalana de Fundacions i la Fundació Catalunya Cultura han presentat ja les seves esmenes a la proposició de llei de modificació de la llei 49/2002, de règim fiscal de les entitats sense ànim de lucre i d’incentius fiscals al mecenatge.

Es tracta de treballar una nova legislació més favorable al mecenatge de forma contundent. Augmentant la desgravació fiscal per a les persones físiques i jurídiques en temes concrets com: el reconeixement del micromecenatge, l’ampliació de la base de deducció fins als 300 euros per incentivar l’increment de la donació mitjana (amb una desgravació de la quota de l’IRPF del 90%), la inclusió de les exempcions a les rendes per energies renovables contribuint a la lluita contra el canvi climàtic, la millora de la inclusió de la regulació del capital fundacional en lloc del patrimoni fundacional en el cas de les fundacions, etcètera.

En definitiva, esperem que s’acceptin i es treballi per incentivar la col·laboració de la societat civil en els temes d’interès general, millorant el seu tractament fiscal, la col·laboració público-privada i la igualació amb la legislació europea més avançada.

Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia