El lector escriu

Quina taula?

Ja sabem els tipus de taules i tauletes que hi ha a la llar, a la feina... encara que a la que em referiré no sé on ubicar-la ni per a què serveix.

És una taula corcada del Palacio del Pardo? De càmping, potser? La taula de canvi? La de l’Estatut? De submissió? De fum? De ping-pong? Un tauler d’escacs? La que busca el senyor Viruzz? La “taula del si no fos”? Té una finestreta digital on de manera recurrent un funcionari repeteix el mantra “vuelva usted mañana“? Crec que els amos d’aquesta no tenen en compte les taules actives i de renovació de l’Escola Nova; es van quedar a l’època del Padre Manjón i fan servir pupitres amb regles i llibres de text incorporats, en castellà, és clar. Les àvies creuen que la dita taula tindrà la fi del cagaelàstics. En deixo constància.

Els invitats saben el que comporta fer-la servir amb els carcellers polítics. Quin greu blanquejar el neofranquisme mentre no paren de castigar-nos com a país. Cap polític dels partits de govern hauria de tenir recança de combatre democràticament el règim del 78. Encara més, vist la força de la darrera manifestació, hom sabrà treure la taula de la independència unilateral i no la de fer reverències.

Un bon polític és un dirigent, un líder, no només un gestor; ja hi ha l’equip tècnic per gestionar. Això sí, sense assessors tòxics. Amb valentia.

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia