El lector escriu

Jo parlo català i espanyol

Volia comentar sobre el problema de les llengües a Espanya que som un país molt ric en llengües i crec que s’han de respectar i fomentar. El que sí que tinc clar és que no s’ha d’obligar a aprendre-les, ja que al final no s’aconsegueix res. La meva família per part de mare només parlaven català i la meva família per part de pare només parlaven castellà; amb el temps totes dues famílies van aprendre les dues llengües. Fins aquí cap problema. I jo parlava les dues llengües i algunes més. Els meus estudis van ser en castellà i vaig acabar les meves carreres sense cap problema. Els meus fills parlen en català i castellà. No acabo d’entendre el problema que s’està creant pel partit polític que governa Catalunya, sembla que no hi hagi cap problema més important que les llengües. Una cosa tenim molt clara els ciutadans: moltes vegades els que guanyen les eleccions no governen, pels motius que siguin, i els que governen desvien els problemes per no afrontar els reals.

Els Estats Units és un país de règim democràtic des de fa 219 anys; el segueixen Suïssa, amb 171 anys, i Nova Zelanda, amb 162. Si realment la democràcia és el camí a seguir, crec que la democràcia i els partits polítics durant tants anys no han estat capaços d’eliminar l’atur, la fam i la pobresa. Crec que és necessari canviar el que fins ara entenem per democràcia i votar els partits que es comprometin a tirar endavant un o dos temes i que no es parli de tot i no es faci res.

Sant Adrià de Besòs (Barcelonès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia