El lector escriu

‘Matrix’ i la covid

A la intricada pel·lícula Matrix, un dels representants dels poders ocults, o ves a saber què, es defensa dient que l’espècie vivent més semblant a la humana són els virus, perquè juntament amb els humans saben adaptar-se a totes les situacions ambientals, per més adverses que els siguin.

La pandèmia de la covid sembla donar la raó a aquell estrafolari personatge. Aquesta adaptació a un ambient hostil és el que coneixem amb el nom ja tronat de “mutació”, que els biòlegs ja fa molt de temps que coneixen, gràcies a l’invent del microscopi electrònic. La pregunta que em faig és aquesta: hi hauria hagut necessitat d’utilitzar tantes lletres de l’alfabet grec, sense aquesta atenció gairebé obsessiva per les mutacions de la covid primitiva? Imaginem-nos una alarma semblant pel cas del virus de la grip. Tot i ser profà en la matèria, gosaria dir que avui dia ens faltarien alfabets per donar nom a les respectives mutacions dels virus gripals. Tot això, ho pensava llegint el cas de la infermera que no ha pogut tenir un tractament adequat per al seu càncer, per l’allau de casos de les diferents mutacions de la maleïda covid. Si el malvat personatge de Matrix té raó, ja podem anar fent, ja, que ens trobem davant d’un procés de durada indefinida, on hi haurà més víctimes de les malalties diguem-ne “tradicionals” que no pas de les que provoca la covid.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia