El lector escriu

Defraudadors i patidors fiscals

Vull expressar-li la tristesa que m’ha produït llegir l’article de na Eva Pomares el dia 28. Em dol que un diari que tenia per seriós, publiqui articles, pura brossa, sense contrastar. Aquesta senyora que té la sort de conèixer el sentir de la immensa majoria, no té ni la més petita idea de l’assumpte i es queda en la interpretació populista i barata.

En jubilar-me el 2015, vaig tornar a Espanya i presento el model 720, el que s’ha carregat el TJUE, per informar del meu patrimoni estalviat durant divuit anys a Suïssa. Els residents havien de presentar el 720 el 2013 i jo el presento el 2015, quan torno, que és quan neix la meva obligació. Hisenda, amb un afany recaptatori malaltís i insaciable, diu que és un muntatge i que estic fora de termini. No sé si sap, aquesta senyora, el calvari que és viure una inspecció. Els inspectors es creuen la història que els interessa (cobren un tant per cent de les actes que aixequen), no escolten raons i m’apliquen aquesta llei. Jo vaig treballar divuit anys a Suïssa, avui cobro pensió de Suïssa i Espanya pels anys treballats a cada lloc. En aplicar-me aquesta llei, consideren que tot el que he declarat (declarat per mi, no amagat) com estalvi en divuit anys, és renda del primer exercici inspeccionat 2011 (quatre anys abans que jo tornés). Per a qui no ho coneix, és com si vostè ha comprat un pis pagat durant anys, torna i li diuen que el valor d’aquest pis vostè l’ha guanyat en un any i és renda de l’exercici, que per barat que sigui el pis, l’envia a vostè al tram màxim de renda. Em giren una liquidació, amb interessos i una multa, i tot a partir de la meva declaració.

Jo no soc ni famós, ni defraudador, però em tornaran els diners que em varen confiscar.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia