El lector escriu

Parem la matança a Ucraïna!

Ens fa còmplices com a societat benestant, contemplar en temps real com massacren un poble que vol ser lliure i que un boig genocida emulant Hitler pretén esborrar com si mai hagués existit i solament fos fruit d’un invent. Aquest sofert poble ucraïnès, que un altre genocida com Stalin ja va anorrear amb la fam, té motius sobrats per no voler tenir mai més cap lligam amb el poble rus que tant li agrada declarar-se’n germà.

No sé si serviria de res, però trobo a faltar que nosaltres, com a poble que ha estat reprimit des de fa més de 300 anys i que ens han intentat fer desaparèixer per tots els mitjans possibles, ens mobilitzem de manera multitudinària, com hem demostrat saber fer, contra aquesta guerra per contribuir a denunciar tanta barbàrie.

I com a proposta per mirar de negociar com a últim intent amb el diable, no sé si és forassenyat posar sobre la taula del dret internacional l’estudi del model d’Andorra com a estat neutral independent amb cooficialitat entre els blocs de l’Est i Occident, sempre, però, amb l’absència de gent d’implicació directa com el sanguinari Putin o per part americana (recordem Trump), i potser millor a tres bandes incloent-hi la Xina (pensant que aquest model podria servir per conflictes larvats com Taiwan o Hong Kong). Si l’exploració d’aquesta via pogués ser una solució per parar aquesta matança, crec que val la pena que s’estudiï per analistes qualificats.

Berga (Berguedà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia