El lector escriu

Al pati, en català

Encara no sabem com s’aplicarà el 25% de l’horari en castellà a les aules a què obliga la sentència del TSJC, confirmada pel Suprem. Tot un cop al model d’immersió lingüística.

En qualsevol cas, ara, quan segurament fruit d’aquest model més ciutadans que mai han fet tota la seva vida escolar en català, el castellà domina “lliurement i espontàniament” el carrer.

Per als que encara vàrem arreplegar l’escola franquista, això és el món al revés. Aleshores fèiem les classes en castellà, però quan trepitjàvem el pati, el carrer, el camp de futbol o la pista de bàsquet, lliurement i espontàniament jugàvem en català. Ara els nostres nets, quan surten de l’escola, després de fer les classes en català, al parc es veuen superats per la llengua familiar dels seus amics i s’empaiten en castellà.

Sense anar més lluny, sento converses entre mossos d’esquadra en castellà, acabo de passar la ITV en castellà. Al CAP, auxiliars rere el taulell xerrant en castellà i el jovent, a les terrasses, s’expliquen en castellà.

Alguna cosa haurem de rumiar, oi? #alpatiencatala

Vallirana (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia