El lector escriu

L’Escala és notícia

El Masle (Museu de l’Anxova i la Sal, de l’Escala) en el decurs dels anys, després de la seva inauguració (29-7-2006), és el lloc idoni per conservar un bell vestigi d’estris mariners. Actualment s’ha recuperat l’última embarcació de fusta construïda a les Drassanes Sala pel mestre d’aixa Salvador Feliu i Sala. El primer propietari fou Lluís Sureda i Barragan –aleshores president de la Confraria de Pescadors– i, amb molt d’encert, la batejà amb el nom de la seva mare: Paca. L’últim propietari, d’Arenys de Mar, l’ha cedida, gratuïtament, al lloc d’origen: l’Escala. Tant la directora del museu, Lurdes Boix i Llonch, com l’alcalde de la vila, Víctor Puga i López, han valorat molt positivament el retorn d’una obra identitària de la vila que engrossirà el planter existent.

La pastisseria Juhé, de l’Escala (inaugurada l’any 2007), ha guanyat la tercera edició del concurs El Millor Xuixo del Món, celebrat el passat dia 13 de març al Fòrum Gastronòmic de Girona. Van participar-hi més de trenta pastisseries de Catalunya; el director de la programació va ser el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós, i el pastisser escalenc Agustí Gardella i Juhé, el guanyador.

L’administració de la loteria Anxova Milionària de l’Escala, el passat dia 19 de març, va repartir un total de 3,9 milions d’euros del sorteig extraordinari del Dia del Pare de la loteria estatal.

Aquestes curiositats són, en compendi, una diminuta part del patrimoni cultural i natural de l’Escala.

L’Escala (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia