El lector escriu

Símbol, signe i significant

Tots sabem la importància simbòlica, ja que els grups socials ens movem per símbols; i conseqüentment, s’han de tenir presents per al seu ús / interpretació positiva o negativa, o per manipular-lo en un sentit o en un altre.

Salvant les immenses distàncies, la referència de Pere Aragonès respecte a la declaració de Francesc Macià en què va proclamar la República (1931), evidentment va ser una manipulació, ja que no deixa de ser un brindis al sol que mai no anirà acompanyat de fets, aquest és l’objectiu de molts independentistes rendits.

Igualment, l’abandonament del Nou Camp, per part dels socis i aficionats, no deixa de ser una altra mostra que quan un espai simbòlic s’abandona immediatament és ocupat pel rival (Eintracht de FKF).

A menor escala, si no som conscients de la importància de l’espai simbòlic de la Meridiana, com vam veure, ràpidament és usurpat, com si fossin uns gots comunicants.

No valen res les declaracions i les intencions estratègiques, el que compten són els resultats dels fets. No cal dir res més.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia