El lector escriu

Encara?

En la proclamació d’Emmanuel Macron com a president de la República Francesa, hi va haver una parada militar fins i tot amb trets de canó. Tot simbòlic, les espases, la rigidesa de les faccions i el posat dels soldats. Quin sentit té? Voler demostrar que la presidència i la capacitat d’agressió van juntes? Que violència i poder són una sola cosa? No hauria estat millor la presència de representants del món de la ciència i de la cultura (música, literatura), o el cant d’un himne de pau? També la presència d’escolars, joves esportistes, perquè no són aquests els que fan progressar un país? No són el futur del país?

Trist, penós, veure que el màxim mandatari i representant de la ciutadania, en la proclamació del seu servei a la República Francesa, s’envolta d’uniformes, armes i canons. Com fan molts altres dignataris d’altres països. No entenc que un president hagi de passar revista a un esquadró policial o militar en la presa de possessió del seu càrrec. Que ja som al segle XXI! Tota aquesta parafernàlia l’hauríem de considerar pròpia d’un temps passat en què la força bruta marcava la potència d’un país. Hauríem de considerar que les armes no són símbols de pau ni, per tant, de representació d’un país.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia