El lector escriu

Benvinguts al festival gastronòmic gironí

Girona tornarà a ser capdavantera de la gastronomia mundial amb motiu de la celebració de la cimera anual del Basque Culinary Center, entre els dies 19 i 21 de juny. Com a excrític gastronòmic i professor de l’Escola de Turisme Ferran Agulló de Girona, cal donar la benvinguda a més de 200 professionals del sector, un sector merescudament estrellat, però sense oblidar aquesta munió de bons restaurants que trobem a totes les localitats gironines, i que dignifiquen els fogons dels seus propietaris.

Al marge de gaudir de la qualitat d’aquestes patums, arreu venerades i aclamades, crec que ens trobem davant d’una oportunitat inigualable per descobrir els sabors del nostre territori. Recordo unes paraules del magistral Joan Roca, “un restaurant és una cadena d’emocions”, complementades amb allò que va dir Massimo Bottura: “Hem de reivindicar la figura del cuiner.”

Les comarques gironines gaudeixen d’una cuina sense fissures, eficient, i moltes vegades resulta excepcional. És a dir, esplèndida. Al meu modest parer, tenim una oportunitat única per donar a conèixer aquest munt de fogons, que elaboren, dia a dia, els millors plats, que tenen el suport d’unes receptes que han passat de pares a fills, amb una més que immillorable matèria primera, de proximitat, encara que el producte resulti més car. Però, sens dubte, la qualitat prima. La proposta culinària que tenim ben a prop, ofereix una càlida acollida. Fins i tot, aquesta oferta gastronòmica ens pot fer gaudir de descobriments inesperats!

Que tornin els platillos de festa major! Si és així l’efecte serà impagable! Benvinguda, Basque Culinary Center!

Benvinguts al món dels sabors que genera una cuina creativa i reconfortant.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia