El lector escriu

Llengua pròpia i nouvinguts

La llengua pròpia de Catalunya és el català. El castellà ho és de la terra d’origen de tota la immigració espanyola i llatinoamericana que va arribar. Per tant, defensar el castellà a Catalunya és defensar un dret de conquesta. I aquests drets no existeixen als països lliures.

Tant la immigració espanyola, entre ells els meus avis, com l’actual busca una vida millor de la que tenia a la seva terra d’origen, i si es queda vol dir que l’han trobada. Doncs bé, ara el que necessitem, els catalanoparlants, és que es parli català perquè no es perdi. Franco voldria que no el parlessin. Parlar la llengua pròpia del lloc on vas a viure és natural. I fer-la la llengua dels teus fills, també. És deixar de ser foraster. Ser català no és qüestió de raça o orígens, sinó de llengua, cultura i sentiment. I els exiliats republicans a França tots parlaven francès, i és la llengua dels seus fills.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia