El lector escriu

L’1 d’octubre omplim Barcelona d’independentistes

El Consell per la República, l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència, la Intersindical-CSC i la Cambra de Comerç de Barcelona són els impulsors d’una concentració l’1 d’octubre. En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes les entitats s’han reunit per començar a planificar el que serà l’acte commemoratiu dels cinc anys de l’1 d’Octubre, quan es van portar les urnes al carrer.

El Consell per la República, l’ANC, Òmnium Cultural i la Cambra de Comerç han convocat una concentració al centre de Barcelona, que tindrà com objectiu reivindicar la victòria del referèndum d’autodeterminació en el cinquè aniversari de l’efemèride, segons ha explicat Antoni Castellà, membre del Consell per la República. Avui volem donar un missatge a la ciutadania que és essencial: “omplim Barcelona d’independentistes!” L’1 d’Octubre és un referèndum legal i aquest resultat legitima la lluita política per esdevenir amb la força de tots. Jordi Gaseni, de l’Associació de Municipis, ha reclamat una altra oportunitat per al poble català. Per part d’Òmnium, Blanca Llobet ha lamentat que després de cinc anys la xifra de la repressió no ha deixat de créixer. Per part de l’ANC, Pesarrodona ha reclamat unitat estratègica de tots plegats. Sergi Perelló, de la Intersindical, subratlla que l’1 d’Octubre demostra la importància de tots els actors per mantenir en vigor aquell fet històric. Per finalitzar, hem de valorar que l’1 d’Octubre és propulsat i iniciat per la viva representació del president Carles Puigdemont amb l’objectiu d’Internacionalitzar la independència republicana per mitjà del Consell per la República.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia