El lector escriu

Cristòfor Colom

M’ha estranyat que aquest passat dia 3 d’agost en un article d’en Martí Gironell, molt ben informat en les seves novel·les d’època medieval, i, també, en el recordatori de les Efemèrides, encara s’afirmi que el viatge de Cristòfor Colom hagués sortit de la ciutat de Palos de Moguer o de la Frontera, quan no hi ha cap dada objectiva ni científica que justifiqui aquesta afirmació. A més s’acumulen molts anys de debats i discussions amb molta documentació aportada per Luis Ulloa, Francesc Albardaner, Jordi Bilbeny, Charles J. Merrill i molts altres historiadors que contradiuen la història oficial.

S’ha demostrat a bastament que la Corona d’Aragó era qui tenia el personal marítim més ben preparat. També existeix tota una documentació que acredita que el viatge fou pagat per la Corona d’Aragó a través de Lluís de Santàngel. Cal dir també que els mariners eren catalans i portuguesos i que Cristòfor Colom era almirall, i nascut a Barcelona. Així doncs, com a mínim en la informació que es va donar a través del diari havia de planar el dubte al voltant dels fets del descobriment d’Amèrica, i no pas una afirmació tan rotunda a partir d’unes dades falsejades.

Premià de Mar (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia