El lector escriu

Boscos en expansió

La insensatesa humana arriba a extrems inimaginables. Ara resulta que els boscos són un autèntic polvorí. Estadísticament està demostrat que el principal causant dels focs és l’home. S’ha arribat a dir que els arbres retenen aigua i incrementen la sequera. El polvorí som els humans, que no parem de destruir-ho tot: flora, fauna i recursos geològics, per satisfer necessitats, moltes de les quals creades forassenyadament. Potser, si eliminem tots els arbres, no hi haurà focs i s’ha acabat el problema.

Res més llunyà que les paraules de Stuart Mill (any 1848) en el seu Principles of political economy: “És indubtable que en el món hi ha lloc, fins i tot en els països vells, per a un augment de la població, suposant que els mètodes de subsistència millorin i que el capital augmenti. Però, arriscant-me a semblar ingenu, no veig grans motius per desitjar aquest augment, si la Terra ha de perdre una part important de les coses agradables que posseeix, amb el mer objecte de donar cabuda a una població més gran, però ni necessàriament millor ni més feliç; desitjo per al bé de la posteritat que els partidaris del creixement il·limitat s’avinguin a convertir-se en estacionaris, abans que la necessitat els obligui a fer-ho.” Sàvies paraules.

Sant Just Desvern (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia