El lector escriu

Tall d’aigua

El 12 de juliol ens va arribar a alguns hortolans un comunicat de l’Ajuntament: tallarien l’aigua de la séquia, a partir del 17 de setembre, entre dos mesos i mig i tres mesos. Per tasques de manteniment, deien. Sembla molt de temps, molt de temps per a una zona pagesa, amb professionals i petites hortes d’autoconsum. Quines obres? A consultar l’ACA, que vetlla per les aigües. I l’ACA diu que la séquia és privada i no es responsabilitza que quedi seca, diuen que no hi poden fer res. Mentrestant, ens qüestionem de quines obres, de quin manteniment es tracta?

Segons l’Ajuntament de Girona, les dates venen imposades precisament per l’ACA i són inamovibles. Volien començar el 15 d’agost, Mare de Déu! També diuen que és per l’impacte ambiental sobre la ictofauna (els peixos, aclareixen).

Sembla que les obres es fan a instància de l’Ajuntament de Salt per arreglar un canal de piragüisme, estan subvencionades i tenen tots els permisos i estudis mediambientals necessaris. Les obres tal vegada, però qui ha estudiat les repercussions del tall de l’aigua que afectarà tota una zona humida del pla de Girona i que deixarà sense el seu mitjà de vida els pagesos? Es limita l’estudi realitzat al tram pròpiament destinat al piragüisme, o s’ha considerat l’impacte general sobre una zona molt més àmplia?

Baixaran un dia els deus per tal d’escoltar el clam de la pagesia?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia