El lector escriu

Referèndums (plural)

Ni les lleis (Constitució Espanyola del 78; Llei orgànica 2/1980; Llei orgànica 6/2006), ni els polítics que ens governen, tenen en compte realment allò que considero primordial com és el dret a poder opinar fefaentment mitjançant referèndums (en diuen també “consultes”), sobre temes que ens afecten. Exemples d’actualitat són la construcció de macroparcs eòlics a la Costa Brava; o un altre, més prosaic, com el topless a platges i piscines. Podríem estendre’ns molt en altres qüestions, però no és el cas.

Quina diferència amb el que fan a Suïssa. Allà tenen normalitzat aquest capítol i l’opinió dels ciutadans és “sagrada”.

Aquí les lleis s’han fet amb una manca de sensibilitat vers els ciutadans o (CE 1978) amb una pressió sobre els redactors mai reconeguda. Als polítics, ja els està bé que el poble no hi intervingui. Allò que les eleccions han determinat els dona un plus de maniobra extraordinari que comporta “oblidar” el ciutadà.

Ho sento però tinc una sana enveja dels suïssos. Us imagineu poder opinar sobre temes importants? Temes que la política desvirtua.

Estic segur que som molts els que voldríem sentir-nos implicats a poder donar la nostra opinió, reconeguda i portada a la pràctica, sobre qüestions que conformen la nostra vida ciutadana.

Digueu-me càndid.

Peralada (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia