El lector escriu

Ramon Llull i el manuscrit Voynich

Mario M. Pérez-Ruiz a la seva obra El manuscrito Voynich y la búsqueda de los mundos subyacentes comenta que les il·lustracions fosques contenen grimoris d’origen no terrestre. Creu que l’autor del manuscrit és Ramon Llull. Les similituds de la cal·ligrafia i el dibuix, així com la roda i una taula de correspondències lingüístiques, fonamenten la tesi que Llull podria ésser l’autor del manuscrit Voynich.

Els diagrames circulars zodiacals del manuscrit inclouen el mes escrit en català, amb una grafologia calcada a la de Llull. En Mario ha identificat fins a 30 paraules en català. La il·lustració d’una fortalesa al manuscrit Voynich coincideix amb el monestir de Randa, a Mallorca, on Llull crea la seva escola d’idiomes i de biblioteca universal.

Ramon Llull és l’únic que al segle XIV parla de crear un nou idioma. Llull parla l’àrab, l’hebreu, el llatí, el grec, l’alemany, el català i el castellà antic, i estableix les bases gramaticals de l’alemany i el català. També crea Ars combinatòria o màquina de pensar, ineludible per desxifrar el manuscrit.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia