El lector escriu

Una llei de benestar animal incompleta

És una llàstima que la nova llei de benestar animal, malgrat alguns innegables avenços, com ara la supressió del sacrifici d’animals abandonats a les gosseres –prohibit ja a Catalunya des del 2003–, hagi, però, deixat fora de la seva protecció els gossos de caça per culpa d’una esmena presentada pel PSOE davant les pressions exercides en contra de la dita protecció per part dels sectors cinegètics.

Ho explicava magníficament l’excel·lent periodista Milagros Pérez Oliva en el programa El Matí de Catalunya Ràdio del passat 8 de febrer, quan deia que, segons les enquestes, hi ha al voltant d’un 10% d’electors del PSOE que s’estan passant al PP, i es dona la coincidència que on major incidència té aquest transvasament de vots és, precisament, en aquelles comunitats que més s’oposen a l’esmentada llei a causa de la seva gran tradició de caça, com en el cas de les dues Castelles, Andalusia i Extremadura.

Dissortadament, doncs, aquells gossos que justament estan més necessitats de protecció són els que, en canvi, han quedat més desprotegits, ja que, segons el darrer informe de la Fundació Affinity, la finalització de la temporada de caça és, amb un 13% del total, la segona causa d’abandonament de gossos a Espanya.

I si tenim en compte que, segons l’esmentat informe, l’any 2021 s’abandonaren més de 285.000 animals i que uns 168.000 d’aquests són gossos, doncs ja ens podem adonar que la xifra de gossos de caça abandonats a tot l’Estat supera els 21.000!

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia