El lector escriu

La nova ‘autopista’ de Banyoles

Primer de tot posem-nos en escena: una família que viu al costat de la carretera de Mata es troba esmorzant al seu pati el matí d’un dilluns, són les 9, de fons se senten tot de sorolls de cotxes, camions i motos: zumm, barrum, zumm, barrum, zisss, zisss… durant uns segons no se senten els sorolls i per un moment els membres es miren als ulls i es diuen: quina meravella! Tant de bo fos així tot el dia! A continuació es tornen a sentir els sorolls: zumm, barrum, zumm, barrum, zisss, zisss… i així de manera continuada les 24 hores del dia, tenint en compte que disminueix la freqüència al vespre però se senten igualment de manera espaiada. Aquesta és l’escena que viuen moltes famílies que preferirien sentir i respirar les meravelloses campanades de l’església de Santa Maria de Banyoles que no pas tota aquesta contaminació acústica i de l’aire que produeix el trànsit d’aquesta carretera.

És lamentable que les persones ciutadanes paguem uns impostos tan elevats i que no puguem disfrutar d’un entorn lliure de contaminació; alhora és vergonyós que les polítiques i polítics de l’Ajuntament de Banyoles permetin el creixement desmesurat de la “ciutat” (entre cometes, ja que molts i moltes no volíem ser ciutat) sense tenir en compte la salut dels ciutadans i ciutadanes que mantenim tota la tripulació de l’Ajuntament.

Banyoles (Pla de l’Estany)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia