El lector escriu

Parlem-ne

L’educació és un dels drets humans més importants. És de tothom sense discriminar indret o edat. És part essencial de tota societat. “Per educar cal la tribu sencera.” La intocabilitat és negativa. També la manca d’un pacte d’estat. Des de l’any 2009 els indicadors PISA de Catalunya són inferiors als d’Espanya i de la UE (educació.gencat.cat). Ens afecten a tots. Educar té subjecte actiu, subjecte passiu i circumstàncies. Aquests indicadors els qüestionen. En el subjecte actiu o docent planteja si ho és per vocació o per modus vivendi. Crec proporcional la qualitat educativa al servei vocacional. En el subjecte passiu o alumne planteja les seves capacitats. Les crec relacionades amb la seva família i realitat social. El nivell sociocultural és cosa de tots. En les circumstàncies qüestiona, per exemple, el temps efectiu dedicat a l’aprenentatge essencial. Aquests indicadors també plantegen la conveniència d’avaluacions successives per auditors externs. Tothom té dret a l’educació de qualitat. Ens hi juguem el futur.

Una comissió de 19 membres (DOGC, 10.1.24) formada sense alumnes ni sindicats i sols un de les famílies no és cap solució. Qui corregeix les qüestions de fons?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia