El lector escriu

La invasió del mar

Darrera obra de Jules Verne. Ens parla de com a un enginyer se li ocorre la brillant idea d’inundar tot el Sàhara, construint un enorme canal des del golf de Gabès (mar Mediterrània), per abocar-hi les aigües al mateix Sàhara, i així construir-hi ciutats i fer negocis. Ens narra com els tuaregs lluitaran contra aquest tipus d’ultratge al seu lloc sagrat del Sàhara. És una història molt interessant que ens parla dels tuaregs, d’una inundació i de com les llegendes i tradicions orals dels tuaregs conflueixen en la princesa Tin Hinan.

Tin Hinan, segons els nobles tuaregs, fou una reina del segle IV considerada el seu avantpassat, la seva “mare”. Es diu que fou una dona “d’una bellesa irresistible”, alta, amb una cara sense defecte, ulls immensos i ardents, nas fi, desprenent tota ella una aura tant de bellesa com d’autoritat. La tomba atribuïda a Tin Hinan fou descoberta a Algèria en 1925, i el seu nom significa “la que ve de lluny”. La tomba de Tin Hinan ha esdevingut una atracció turística, mentre les seves joies i l’esquelet són al Museu Nacional del Bardo, a Alger.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia