Opinió

Sense embuts

Qui són els responsables?

La distància física que em separa de l'altra punta de la península Ibèrica no atenua la meva estupefacció per tot aquest enrenou de Nova Caixa Galicia. La ràdio s'afanya a revelar la identitat dels tres directius tocats per la fortuna de les indemnitzacions milionàries, i presenta les seves circumstàncies personals i professionals amb un to que, sense dir-ho, diu: miserables, tothom ho ha de saber qui sou!

Doncs, no. Ens convé més saber qui ho ha permès, tot això: els responsables actius, és a dir, els dirigents de l'entitat que van autoritzar els contractes que les emparen, aquelles indemnitzacions; i els responsables passius, aquells que també en això han arribat tard. Una norma per evitar compensacions com les de la caixa gallega entrarà en vigor no sé si en els propers dies o mesos. Quedarà algun directiu pendent d'indemnitzar, llavors?

Això de Nova Caixa Galicia tanca de moment una llista que fa feredat i en la qual senyoreja la CAM. Sí, la caixa alacantina que va merèixer aquell desacomplexat comentari del governador del Banc d'Espanya: “Es lo peor de lo peor.” I es va quedar tan ample. És clar que sí: s'investigarà, s'obriran expedients...; però mai no convé “reaccionar con las tripas”, ens va alliçonar, cautelós, el senyor Fernández Ordóñez. No ho sabia què estava passant? Què ha fet durant els últims anys en les seves hores de feina? No seria agradable descobrir, quan el temps ens doni una visió més completa i serena de la jugada, que ha treballat més pels bancs i pels seus accionistes que no pas per les caixes i pels seus impositors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.