Opinió

Sense embuts

Mogui fitxa, senyor ministre

El Ministeri de l'Interior actuarà sempre d'acord amb la legalitat. I el govern de l'Estat respectarà l'Estatut, així com les institucions, la identitat i la realitat de Catalunya. Pot actuar de cap altra manera, un govern democràtic? Per què, doncs, el ministre Fernández Díez va trobar necessari fer menció explícita d'aquests compromisos? Per denunciar l'incompliment dels seus predecessors? O, simplement, perquè sap que hi ha molta gent, a Catalunya, no se'n refia, del PP?

El recel, la desconfiança amb el partit de la dreta espanyolista, és evident. S'ha produït cap gest, cap declaració, que pugui convèncer ningú que l'hostilitat amb què els populars han tractat Catalunya els darrers anys minvarà, ara que ja governen l'Estat? S'ha emès cap senyal de penediment, s'ha pres cap decisió que pugui ser percebuda com un símptoma inequívoc de respecte democràtic, de compliment efectiu i no pas retòric de la legalitat?

Potser la resposta indefectiblement negativa a totes aquestes peguntes explica la valoració que els catalans fan de la principal dirigent del PP a Catalunya, la senyora Sánchez-Camacho, la qual, quan mira enrere, només hi pot veure el senyor Rivera i el senyor Laporta. I explica, també, la limitada confiança que tenen els catalans en la capacitat del govern popular per conduir l'Estat cap a la superació de la crisi. “Junts ens salvarem; separats ens ofegarem.” Si ho creu de veritat, mogui fitxa, senyor ministre!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.