Opinió

Sense embuts

Només Chacón o Rubalcaba?

Hi ha cap diferència de fons, entre Rubalcaba i Chacón? Em sembla que no. De manera que, vist des d'una perspectiva estatal, és ben igual que guanyi un o ho faci l'altra. Però que siguin només ells dos els que es disputin el lideratge del partit no és pas un bon símptoma: no hi ha cap altra persona, algú menys vinculat a la gestió governamental dels darrers anys, amb força, ganes i idees per treure'l del sot, el partit dels socialistes espanyols?

O no hi és, o no s'ha donat a conèixer, i em sembla que a tothom ja li està bé. Fins i tot als socialistes catalans, que donaran el seu vot a la senyora Chacón. Una decisió que obre un enorme interrogant en el futur immediat de la política catalana: hi ha cap possibilitat d'entesa entre CiU i el PSC si Chacón lidera el PSOE i, per tant, encapçala el seu grup parlamentari al Congrés? Què farà, el senyor Navarro, si mai la diputada Chacón trenca la disciplina de vot del PSC? S'atreviran mai, els socialistes catalans, a ignorar la consigna de vot emesa per la secretària general del PSOE?

Em sembla que l'eventual triomf de la senyora Chacón, amb el vot unànime de la delegació catalana, la més nombrosa després de l'andalusa, no serà una bona notícia per a Catalunya ni per al PSC. Ho serà, només, per a aquells catalans, socialistes o no, que van celebrar la sentència del Tribunal Constitucional i que lluitaran amb ungles i dents contra el pacte fiscal. Com ha dit que farà l'exministra i diputada Chacón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.