Opinió

Ull de peix

El rave per les fulles

Les ires de l'‘aparato' espanyolista no estan per brocs

Si Aristòtil aixequés el cap, el pobre home tindria un disgust dels grans, com a primer formalitzador de la lògica. Perquè estem sentint arguments que equivalen, com diu la frase feta, a agafar el rave per les fulles; la pràctica s'estén, indeturable, a les més altes instàncies. No es tracta de Mourinho després de perdre un partit, que ens parla com l'haguéssim ofès personalment. No, no, persones enlairades, com ara Mariano Rajoy, que va dir, tot sofrint el seguit d'humiliacions que li infligeix –i li infligirà– Europa: “Soy yo quien les ha presionado a ellos, no ellos a mí.” Guapo, eh? Tenim també el cas d'un sergent de l'exèrcit de terra, jutjat per haver agredit la seva dona, delicte tipificat al Codi Penal; ara bé, el jutge de Madrid que, senzillament, l'havia de condemnar, ha deixat anar un argument curiós: com que aquest sergent té medalles –de la guerra de l'Afganistan–, va considerar que calia rebaixar-li dràsticament la pena. La relació entre les medalles i apallissar la dona jo no la sé veure. Ni Aristòtil tampoc. Però el complex de Cid Campeador encara continua viu, veges tu què hi farem.

Més il·lògica. Ser alcalde de Manacor vol dir tenir vots, molts vots. Però els mèrits democràtics no són res al costat de l'odi a la llengua catalana: el PP ha fet fora Antoni Pastor perquè havia comès una “barbaritat”: votar a favor del català a les Illes. Les ires de l'aparato espanyolista no estan per brocs; de res no serveix que l'home jurés defensar els drets dels manacorins, entre els quals els seus drets lingüístics. Contra el català, tot s'hi val. Pobre Aristòtil!

Millor encara: si un autor que escriu en català es passa al castellà (cosa a la qual té tot el dret, no cal ni dir-ho), què ha de fer la Generalitat? Doncs córrer a premiar-lo! I amb el premi nacional de cultura! I per quin motiu? Doncs, oh savi d'Estagira!, perquè així serem més independentistes! Ja sé que no lliga, a menys que creguis que la llengua catalana és inferior a la castellana i que quan tinguem estat hauríem d'optar per la llengua superior. Veges tu: tan fàcil que és aprendre sil·logismes: Barbara, Celarent, Darii...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.