Millores, sí; abús, no

Com tots els estartidencs, vull els carrers arreglats, els millors serveis i tot el que es pugui demanar per tal que sigui un poble atractiu. I més sabent que és un poble turístic i que la meva família ha viscut i viu d'aquest sector.

Juny-juliol del 2009; hem rebut una carta de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit en què diu que hem de pagar 18.000€ per fer els «nostres» carrers nous (perquè havent de pagar això haurien de ser en propietat). L'anomenen «fases 2a i 3a de reforma de carrers de l'Estartit». La quantitat assoleix el 75-80% del cost de l'obra. Sense avisar, i sense tenir en compte l'opinió dels veïns.

Per què hem de pagar aquest percentatge tan elevat, si en els últims carrers arreglats, tant a Torroella com a l'Estartit, els veïns no han arribat a pagar ni de bon tros aquest percentatge?

A més, la carta rebuda en l'època de l'any en què som provoca la percepció d'una certa malícia, ja que molts dels veïns afectats estan en plena feina. El moment econòmic que tots passem no és el més adequat per portar a terme projectes com aquest (no és un carrer arruïnat). Des de l'Ajuntament opinen que és el millor moment, i així tirarem endavant, però es deixen de dir «enfonsant els veïns econòmicament!». És molt bonic arreglar les coses i posar-se medalles del què s'ha fet durant un mandat, però atracant els veïns no té cap mèrit.

Tampoc no em sembla just que algunes persones que no estan en la nostra situació (em refereixo als que hem de pagar) diguin que ens oposem a la millora del poble. I els que tan bons estartidencs es creuen i tan orgullosos estan de representar-nos, la política egoista els deixa retratats.