la crònica

Festa del 30è aniversari d'El Faristol

El Faristol, de l'Agustí Martí i la seva esposa Lynne Proctor, sempre ha sigut quelcom diferent, molt més que un restaurant, un espai únic a Altafulla i un lloc on gaudir d'una casa d'indianos del segle XVIII. El seu jardí, els seus racons enigmàtics, el fantasma sorgint del fons d'un passadís al voltant d'un bon àpat i una música suggeridora... i la festa d'aniversari de 30 anys també havia de ser diferent. Com sempre, l'objectiu era la música, el beure i el menjar: reunir, per una banda, tot un seguit de músics que durant aquests anys i en diferents èpoques i estils han ofert la seva música entre les parets i el jardí de l'establiment, i, per l'altra, grups de gent que han anat gaudint del seu menjar i beure.

Certament, 30 anys són molts, és tota una vida i han estat moltíssimes les activitats que s'han desenvolupat en aquest racó bohemi d'Altafulla. Des d'inoblidables sessions de jazz amb actuacions dels joves Javi Pie i Joan Rión acabats de sortir del Taller de Músics de Barcelona; concerts de rock del jove William Topley, que després va enregistrar tot un seguit de CD als Estats Units, o de l'Éstela, que va deixar Joaquín Sabina una nit d'estiu després d'un concert, i també del mateix Agustí Martí i el seu saxo. Un temps s'hi va fer una tertúlia radiofònica cada dijous i hi van passar tots els personatges de la política, la cultura i la societat tarragonina. Una altra tertúlia va acabar amb un viatge a Bombai i la Xina amb personatges com en Maldonado, Nadal o Ballesteros... I sempre ha mantingut una bona cuina, en l'entorn singular, amb el jardí màgic rodejat de colors intensos i d'ombres seductores.

De tots aquests ambients i records vam voler gaudir els moltíssims amics i clients que vam assistir a la festa del 30 aniversari, en què la música va ser l'estrella principal, amb un cantant de Moçambic, Simonal Bie, com a representant d'aquest món internacional i cosmopolita que sempre ha rodejat El Faristol, un grup de rock de Barcelona, Poet in Process (en què participa la filla de l'Agustí, Lynne), i finalment una sessió improvisada amb músics de diferents països i estils. Una selecció de vins de totes les DO (Magnum del Priorat, Montsant, Tarragona, Rioja, Ribera, Somontano) van acompanyar els canapès del sopar fred que es va oferir i el cava brollava quasi com a la font de Prades, en la màgica nit en què ni la inesperada pluja va poder trencar-ne l'encant. Va ser una festa molt emotiva, ja que molta gent (Fontxo Blanch, Francesc Ferré, Joan Miquel Nadal, Josep Maldonado, Javier Odriozola, Carles Pastrana, Gerard Jané, Mas Vicens, Martín Garrido, J. M. Busquets, Olga Pes, Xavi Pie, Dani Katena, La Blueseria, Toni & grup, Julio Lobos, Nexo Arola, etc.) de totes aquestes èpoques es van aplegar per fer costat a un projecte atrevit i sincer: oferir un espai per fer brollar la màgia del moment entre música, menjar i beure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.