Editorial

Solidaritat amb Forcadell

“Carme, hauríem fet el mateix.” Aquest va ser el missatge de solidaritat que els tres expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert van expressar a l'actual presidenta, Carme Forcadell, que demà a primera hora del matí haurà d'anar a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). I és obvi que haurien fet el mateix perquè Forcadell només va permetre que els diputats fessin la seva feina: debatre temes polítics. Per aquesta raó, però, la presidenta del Parlament s'enfronta a un judici polític que li pot suposar ser condemnada pels delictes de desobediència i prevaricació, càrrecs que provocarien la seva inhabilitació. A més, en breu Forcadell rebrà un nou advertiment “sobre les eventuals responsabilitats, incloses les penals”, del Tribunal Constitucional (TC), després que l'alt tribunal decidís ahir suspendre la resolució del Parlament en què es preveu el referèndum del setembre vinent.

L'Estat, doncs, va donar ahir un altre exemple de com interpreta l'“operació diàleg” que, de fet, és més aviat un altre capítol de l'‘operació submissió'. I ho va fer, de nou, atacant la política i la possibilitat que el poble català digui la seva i, d'una vegada, se sàpiga del cert si els que defensen la independència de Catalunya són majoria o no. I per tots aquests motius, avui, davant dels ajuntaments, i demà, davant del TSJC, la població, la societat civil, la veritable instigadora del procés que viu el país, hauria de respondre majoritàriament. La resposta també coincideix amb un moment en què és obvi que l'aparell repressiu de l'Estat continua més activat que mai, com ho demostra l'ordre de detenció dels militants de les CUP, i en què ja es veu que, en tot cas, això anirà a més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia