Editorial

Un judici contra Catalunya

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va declarar ahir davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) en el marc del judici polític a què està sotmesa arran d'haver permès el debat polític sobre la independència a la cambra catalana. El procés contra la segona màxima autoritat del país, acusada dels delictes de desobediència i prevaricació, és, en si mateix, un atac a la democràcia, ja que s'ataca la institució, el Parlament, i la seva essència: el debat polític. I encara més: aquest atac a Forcadell ho és a tots els catalans, ja que és una agressió directa al Parlament i, per tant, a la institució en què resideix la sobirania catalana. Un atac, però, que no sorprèn si es té en compte que l'expresident de la Generalitat Artur Mas i dues exconselleres, Joana Ortega i Irene Rigau, aniran a judici per haver permès als catalans votar, votar sobre la independència.

L'episodi d'ahir, a més, ha de servir al sobiranisme per tenir encara més clar que les envestides de l'Estat contra el procés no només no s'aturaran sinó que aniran a més com més s'acosti el mes de setembre i el referèndum. L'“operació diàleg” és una simple pantomima, com ahir es va encarregar de recordar el mateix delegat del govern a Catalunya, Enric Millo. Millo, que havia de ser una de les cares del pretès diàleg, va afirmar que les mostres de suport a Forcadell no eren res més que una “apologia de la desobediència”. I no només se n'han d'adonar els sobiranistes; com més avanci el procés, als demòcrates de veritat, els sectors propers al món dels comuns o els mateixos socialistes catalans, hauran de decidir de quin costat es posen, si de la pretesa legalitat basada en una Constitució limitadora i impròpia o de la democràcia exercida lliurement pel poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia