Editorial

Catalunya no té por

Avui, tots els catalans estan convocats a les dues manifestacions contra el terror, a Barcelona i a Ripoll. Serà el moment que la Catalunya solidària, la que va emergir després dels primers moments del cruel atac de la Rambla i en dies posteriors, surti al carrer per clamar que no té por i que els terroristes no se sortiran amb la seva. Que, igual que ha passat en altres ciutats europees víctimes del terror cec, no aconseguiran canviar la nostra vida i que continuarem sortint a passejar per la Rambla, pel passeig marítim de Cambrils i per molts altres indrets de les ciutats i pobles del nostre país.

Ni Barcelona ni Catalunya tenen por. La manifestació d’avui ho demostrarà. No hi ha por perquè els catalans no som un poble fracturat com des d’algunes instàncies es repeteix, sinó que està cohesionat. Un poble plural, amb diferents sensibilitats, opinions i creences, però que també sap conviure. Un poble que se sent orgullós de les seves institucions i, sobretot, de les persones que en formen part, perquè han demostrat que estan a l’altura de les circumstàncies, i que els diners de tots els catalans estan ben invertits.

La demostració dels catalans no ha de fer creure, però, que el problema ja està resolt. El terrorisme gihadista és una amenaça present. No només al nostre país, sinó a tot el món, països musulmans inclosos. Resoldre aquest greu problema exigeix el concurs de molts factors, entre els quals el social, l’educatiu i el policial. Com s’ha pogut comprovar en els atacs del 17-A, els líders que manipulen els joves perquè sacrifiquin la seva vida i la dels altres són molt hàbils. La societat té dret a defensar-se’n, i això exigeix la dedicació de més recursos.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia