Medi Ambient juga amb foc i qui juga amb foc es crema

La investigació dels Mossos d'Esquadra que ha posat en qüestió la teoria del Departament de Medi Ambient sobre l'origen del tràgic incendi d'Horta de Sant Joan ha revifat l'etern debat sobre les competències de la gestió dels focs i el papers i la responsabilitat que hi han de tenir els diferents cossos com són els Bombers, les policies i els Agents Rurals. D'entrada, cal deixar constància que la causa del foc, que segons la Policia de la Generalitat hauria estat provocat de manera intencionada per dos joves que ja han estat detinguts, no amnistia l'administració de la gestió que es va dur a terme i les tràgiques conseqüències que van acabar amb la vida de cinc bombers del GRAF de Lleida. Més enllà que finalment s'imputi als dos acusats l'homicidi per imprudència de les cinc víctimes, això no vol dir que la Generalitat quedi exclosa de responsabilitats, i més tenint en compte que moltes coses van fallar en aquella operació i que si haguessin funcionat, com calia esperar, potser les víctimes avui estarien vives.

Un cop dit això, però, l'enfrontament entre els departament de Medi Ambient i Interior, paradoxalment en mans del mateix partit polític, és més que evident i fa un mal favor al país i, sobretot, a la veritat. De ben poca cosa va servir ahir la compareixença del conseller Baltasar per dir que l'informe dels Agents Rurals que atribuïa el foc a un llamp li continuava mereixent tota la credibilitat mentre no pugui veure el dels Mossos i comparar-los. Aquesta actitud de defensar cadascú el seu territori no fa res més que aportar encara més ombres i dubtes sobre un tràgic incendi. Sis mesos després continuem sense tenir respostes, dues conselleries enfrontades i informes contradictoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.