Editorial

L’estratègia de la por contra l’1-0

Que un grup d’elit antiterrorista de la policia espanyola es dediqui a aturar furgonetes d’empreses de transport per obrir tots i cadascun dels paquets sense cap ordre judicial és només un dels exemples de com l’Estat espanyol ha decidit violentar la llei en la seva persecució de l’1-0 en vista de la seva incapacitat per arribar a un acord polític, com de fet ahir els va tornar a demanar, per exemple, l’expresident de la Comissió Europea, Romano Prodi, per solucionar un conflicte polític. L’estratègia de la por es manté i ahir es va iniciar la desfilada davant dels fiscals dels més de set-cents alcaldes que han estat o seran citats a declarar per haver-se pronunciat a favor que el poble català s’expressi a les urnes. Unes citacions que, a més, s’han fet de manera irregular, ja que no hi ha, encara, ni instructor de cada cas.

Els primers alcaldes a passar per fiscalia ahir es van negar a declarar. En vista de l’allau d’amenaces i irregularitats en els procediments, qualsevol decisió que prenguin els batlles per defensar-se, però, sobretot per mantenir la seva decisió de defensar el que els reclama la ciutadania, poder votar, és valida. Ho és no declarar, ho és declarar per manifestar el perquè ho estan fent i ho és, també, no atendre una citació manifestament injusta i negar-se a assistir-hi.

Ahir, a més, la Guàrdia Civil va trobar una primera imatge de tensió en el seu escorcoll en una empresa de missatgeria de Terrassa. Fa dies que s’intenta que els independentistes perdin els estreps i, veient això i quan falten 11 dies per a l’1-0, cal demanar, més que mai, mantenir la fermesa però també la determinació que un dret fonamental com la democràcia s’ha de defensar sense caure en provocacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia