La crisi de govern a Figueres

El PSC va fer ahir efectiu el trencament del pacte de govern a Figueres, en resposta a la decisió de l'alcalde, Santi Vila, de CiU, de suspendre de funcions el regidor responsable de Cultura, el socialista Ciro Llueca, per les elevades despeses fora de pressupost en la seva àrea –més de 200.000 euros–. La decisió era previsible, i més si tenim en compte que dintre dels socialistes figuerencs hi havia, des que es va signar, sectors contraris al pacte, i també perquè tant CiU com el PSC ja havien donat signes de desconfiança mútua en els últims mesos. Tot i això, el fet que la data de les municipals sigui a poc més d'un any vista segur que deu haver ajudat el PSC a decidir-se per trencar, sobretot per tal de poder agafar distància electoral amb els fins ara aliats en el govern.

El paper de l'alcalde en relació amb Cultura era complicat, atesa l'enorme despesa feta fora de pressupost, per com això afectarà l'àrea i per l'exemple nefast donat en uns temps de crisi i de rigors pressupostaris. Però tot i que queda en minoria en el govern, a Vila no li ha tremolat gaire la mà a l'hora de moure fitxa en un moviment que, curiosament, ha coincidit amb el fet que hagi estat escollit cap de llista per CiU en les eleccions al Parlament d'aquesta tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.